Friday, June 18, 2010

entry yang panjang...

haaa.kali ini entry aku tentang kenangan aku.tentang kawan2 aku time sekolah rendah.aku ada dua sekolah rendah, sekolah pertama tu dekat ulu kinta, dari darjah satu sampai dua!ahaha.aku tak tau lah kenangan apa kat situ, yang aku ingat ada bas jual macam2 makanan..sebab aku adalah regular customer, masa darjah satu aku otai, baling2 kertas kat kelas sebelah.haha.sebab time tak pakai dinding pakai blackboard yang ada roda tu.hahaha.cantik kn?.aku memang suka baling2 kertas ke kelas sebelah.tak tahu kenapa,itu kat sekolah lama.masuk darjah dua, kena pindah tempat baru, bengang aku..banyak betol anjing.ceh!..time tu jugaklah aku dapat award, pastu aku pun pindah sekolah,teeeheeee.
masuk darjah tiga, aku pun pindah lah ke seri al-ummah, sampai darjah enam.aku ingat lagi.wajib puasa tahun tiga tu, sekolah suruh.heheh.aku ngadu kat ayah aku.tanak puasa.pastu ayah aku kata, nnt ayah aku datang time rehat!.ahahaha...best kan?heheh.aku nampak je kereta ayah aku.terus lari, makan roti dengan air kotak kat dalam.bila habis makan.aku masuk kelas....muka kenyang!heheeh.

time darjah 4, aku kena jadi pengawas.time tu kelas lelaki perempuan asing.tapi sebelah2.ahaha.lawak kan.nak sembang, sembang kat pintu.heheh.tp aku tak kenal sangat dengan boys time tu, iyelah baru setahun kat situ.ade aku kesah?heheh.yang paling aku ingat, headmaster aku.masuk2 kelas.."number one......"hoh.!..dier suruh spelling.spelling je keje.kecut perut la sapa yang xready.aku la tu!hahaha

darjah lima pulak, aku jadi penolong pengawas 2..masa tu banyak betul ada 4 orang pen.pengawas.sampai aku tak ingat sapa ketua pengawas dia.ahaha.sori cek abang ye.darjah 5 ni la macam2 ada.ada dua kelas, satu atas satu bawah.maksud aku, satu kt tingkat atas, satu kat tingkat bawah.aku dapat kelas kat tingkat bawah.5 Adil.aku ingat lagi guru kelas dia.cikgu azila.dia ada adek, sekelas dengan aku jugak.*kawan2 ingt cikgu tu lagi???*hehe.masa drjah 5 ni, aktif gak nasyid, tapi aku boleh masuk sekali je, sebab ayah aku tak kasi.hoho.sedeh sangat.tapi buat rileks je kan.darjah 5 ni jugaklah aku penah belasah sorang budak laki kelas aku.aku bengan betol.lelaki memang selalu berlagak diorang ni kuat.elleh! kitorang dah memang tahu korang kuat tapi tak payah lah berlagak.aku memang hangin lah.time tu.aku terus belasah, tendang ah tempat paling sensitif.terkilan dia.memang dia tak berlagak dah lepas tu.terus jadi baik ngan aku.ahahah.*nama dirahsiakan*.yang pastinya tak jumpa lagi di fb.heheh

oklah.darjah 6.hahaha.memang kenangan manis aku tahun ni.dan kalau sesapa tanya tahun mana yang aku teringin nak ulang, ialah tahun 2003.kenapa?sebab aku nak lah!.hahaha.aku ingat lagi tentang histeria, tentang main getah2 dalam kelas.cikgu kelas nama cikgu halijah.sayang sangat dengan.aku inagt lagi, time tu bulan 9, kita semua nak upsr dah.tetiba cikgu2 kita banyak kene tarik pergi sekolah biasa termasuk cikgu halijah.sedeh kan?nangis ramai2 dalam kelas.ada sorang tu, aku ingat dia dah cukup kuat, rupa2nya, cikgu keluar je kelas, dia terus sepak loker.ceh!sedeh sangat.

ok.kat bawah ni.jejak2 kasih aku kat fb.seronok sangat jumpa diorang.tapi diorang suka sangat plan nak kelluar.tension mak!.jadi aku terpaksa deactivate fb sebab taknak tengok diorang sembang tantang plan keluar dia lagi.heheheh.*tipu je*


ini fathur.fathur ridha.unik kan nama dia?dia ni student baik.tak macam aku.patahkan pokok herba.sebab susah nk lari.
ahahaha.heee.fathur, dulu tak rapat pun dengan dia.tp sekelas.sebab darjah 6 ada satu kelas je.hehe
ini eja*nama bushuk2*.dia sekolah sampai darjah 5 ja dengan aku sbb dia kata. dia jeles tengok aku dulu comel sangat.
wahahahaha.sori eja.dia ada kat mesir dengan aku.umah bawah aku je pun.tiru.hehe..
zulfa!..best friend aku dulu nie..see the name lah.haha.pnh gaduh teruk ngan dia.pastu, nak elok balik.
dia duduk tepi pintu time tu,aku terkejut kan dia!ahaha.dah kawan balik!
jihan, dulu panggil dia yan...pnh pegi rumah dier..joli2..heeee
eh, mcm mana boleh ada pakcik nie???yang kiri tu. sebaya..tapi tak sekelas sbb pandai melampau..orang panggil dia syed.
tp aku panggil paklong.heheh
shima!..hehe..suka tgk dia nie..pnh dtg sekolah aku taw! suka suka suka...
sazreen.nama manja a-en!awww~~!haha...ape nk cerita tentang kau ek aen???hehe..such a nice friend..
nadzirah....tak penah aku lupa yang dia nie duduk kt taman bahagia..
ini liyana.twin aku.hehe.yg hijau tu ye..dulu suka lepak rumah dia, sbb dgn ngn sekolah..main mercun lebah kene pokok.
ahahaha.sumpah tak main dah lepas tu..
ini izzat.nak ckp apa tentang dia? satu sekolah dengan aku dari darjah satu.tapi drjah 5 baru tahu.ahahah
kerek.dia teykong a.k.a solo nasyid sekolah dulu.bila dia tarik suara, muka merah mcm cili.ahahahah
izzah!..aku rasa aku selalu buli dia ni dulu.hahaha.izzah, sorry ye..aku ingt kau, tetiba kau muncul
dengan wajah yang baru.terkejut omak!..tp kau comel!.heheh
illiyana.dia dah hebat sekarang.aku mesti ingat dia ni selalu dengan adik dia,imran.hehehe
suka sangat bila jumpa dia kat fb...hehee
ini haizal.dulu dia pengawas,tapi....*ok haizal aku tak cerita*....hehe..bila sembang ngn mamat ni.suka paksa aku kata
dia hensem.tapi aku tak boleh tipu.hahaha.last2 aku cakap jugak sebab dia dapat pointer 4 baru2 ni.
*apa kaitan pointer dengan hensem?*ahaha
fatimah.hehe.comel kan? time exam mesti contact2.pmr, bincang tentang geografi.i ingt lagi.bila nk trial spm,
sama2 study dengan dia, shima, ezam and asyraff kat library tun razak...
ini ezam.selalu lawan ketinggian dengan dia.sampai satu saat aku kalah.tah kenapa tinggi aku dah tak naik.hoh.
ketua pengawas dulu ni.seram kan.tgk muka la.ahahahaha.ok2 tak.ada dimple tajam, boleh potong
tembikai...
ini epoi*bukan nama dalam ic*. sepupu dia aulia.satu sekolah jugak kot kt serati.tah.jumpa balik
dengan dia time keje kat seri, before ambik result spm.aku jeles dengan dia sebab lepak je
dalam bilik buku.tapi bila tang gaji.dia pulak jeles dengan aku.ahahahah.epoi, mana alif???
ekmal. dia kata dia pemalu.hahaha.tapi aku tak percaya.hohoho.dia suka membebel.aku mintak jadi mak angkat
dia refuse.ahahaha.
dulu dia ni.kecik betol...ahaha..sekarang dah melangit.nama dia daim variants*nama fb*heheheh
ct!!!!!!.tetibe byk tanda seru...yang aku ingt dia ni dulu, pengawas perpustakaan.kawan rapat dengan
wan aisyah.heheh.sama2 badan kecik je...
ini azlina.dia ni tinggi betol.ceh.dapat kawan baik pun tinggi macam dia jugak.anis.
tapi bukan tanda diskriminasi ye kawan2.
haa! aulia..sepupu epoi tu.satu sekolah dengan aku dari darjah 1-form3, pastu dia pindah ke
MRSM taiping.sedeh.sobsobsob.jumpa balik bila kerja kat seri, sama2 jadi cikgu.heheh.tapi dia best lagi.ada meja guru.
aku takda, sbb aku guru yang malas.ahak!
anis.kawan baik azlina.kan aku dah cakap,tinggi.huhu.cantik kan dia.
anis, kahwin dengan TJ..bila aku balik malaysia ye...kita resepsi sama2.ahahahah
ini alliyana.birthday dia memang aku ingt, sebab satu tarikh dengan merdeka.tp aku rasa aku belum wish
lagi 5 tahun lepas punye.heheh.sekarang ambik stp kat sis.dulu sekolah idrisiah.

ok.love you all.miss you all.ape lagi tah.korang jangan lupa aku!
ada yang tertinggal ke?maaf lah.



ps: gigih tak aku bubuh satu2 gambar korang.sila tinggalkan komen ye!






18 comments:

ct said...

teringat zaman kanak2,hehe.btol kenangan yg xpena dilupakan tu: histeria & maen getah2 tu,haha.kelaka je.mcm2.thanx sha! syg ko sgt! <3

iliyana rosli said...

rindunyee zaman mude-mude dulu, wuwuwuu. kenangan terindah di seri ;)
thnx kakak for this entry. ily moree than ct. miahaha

fifilisshal_forshizzal said...

tq sbb igt aku.igt lagi kenangan lame.aku pun da xbpe igt.hehehe.yg aku igt dlu aku kaki ponteng.teruk glerw dlu.tapi dlu jerwlorh.hehe
lagi 1,nak cakap thanx lg sebab bg kertas2 soalan kimia tyme nak trial spm.
tak berbayar pun kertas2 2.tebal 2.
harap dihalalkan yea.semoga success blaja di Mesir!gambate!x.o.x.o
Fatimah=)

EkmaL said...

zaman ni ak bek kot...
tp skrg lg baek la... kn kn kn???

bile bace entry ni..
shepah gengster... takot ak .. >.<
hahahahahaha =)

.traCtus.soLitaris. said...

ct- emmm best kan!..nak buat kronologi lah!hehehe

illiyana-yeah! rindu...budak2 hahahah..comel kn?*perasan*..

fatimah- heheh..takpe halal je sumer tu...

ekmal- eh kau.aku kn mmg garang dulu.ahahahah...

EkmaL said...

ele...
dlu je takot....skrg da tak... =)

S.Putra said...

tak tahu kenapa, rasa muka orang nombor 5 tu menyejukkan hati..

dan aku tak berapa ingat sangat yang perempuan semua ni..terima kasih la ye cut sha..em insyirah mana? haha. ingat sebab penah kutuk dia insyirah=pensyarah~

.traCtus.soLitaris. said...

paklong- errr tolong ok.hahah.mungkin sbb sha yg pilih hehehe...
insyirah tak dijumpai.huhu.dah cr kat fb tak jumpe.huhu.

ct said...

illy moree than ct?? wat datz mean.hee.byk lg cite sha xletak nie.haha.kn sha?? byk kte cite semlm ye.ngee.

ekmal baek ke??? huu. *muke curious*

.traCtus.soLitaris. said...

ct- ctttttttt!!!!!!!!!!!hahahahah..nononononono

ct said...

haha,ye shaaaaa!!!!! jgn riso ;)

EkmaL said...

ekmal baek..
ct yg jahat...
mkn eskrem dpn ak..
xbg skit lak tu... =(

.traCtus.soLitaris. said...

sha je yang baik lah!hahahahah

Shima Nur said...

salam cek pahh...=))waahh,terharunye ak..bes2 bile refresh memori lame..da xbape nk igt...hee...tengs a lot sahabat...sayang ko byk23!hehe...syg ak jugak kan..?eh,suke tgk ak ke?xtaw plak ak..ngat kan ak jek yg suke tgk cek pah yg cun...hihihi..<3<3

.traCtus.soLitaris. said...

hahahah.shima nie.malu i taw..aww~~!:P...sayang kau jugak!!!mmmuuahhhh!! hahaha..mestilah aku suka tgk sahabat aku.takkan tak pulak.kau je yg pnh masuk bilik aku.lawat aku.cewah!

noor said...

salam..waaa...terengt plak time kecik2..hehe..rjn tol ko ni sha..hahaha...tp ak ttp terharula..hee~ to sume...ak rndu korg..huhu

Shima Nur said...

haha..cek pah malu kaa..??cam xpecaye jek..hehe..:P:P
hehe...ciuman yg menusuk kalbu..hahah
eh!akpenah masok bilik ko yg mane ni?
xingat la syg

.traCtus.soLitaris. said...

noor- nie noor mana nie?? azlina ke??heheh..mestila rajin..rindu punya hal..satu lagi bengang dah nie, diorang asyik berjumpa hahahah...

shima- hahaha malu cek! ada..allaaa bilik kat umah aku la..takkan bilik suami aku pulak..hoh!:P