Friday, April 30, 2010

jangan buat apa yang penting bila ada yang lebih penting..

bila masuk topik nikah kahwin..
aku sangat suka ayat ini..

"apabila kamu ingin mencari suami, carilah lelaki yang bukan sahaja boleh menjadi suami kamu bahkan ayah kepada anak anak kamu dan apabila kamu ingin mencari isteri, carilah seorang wanita yang bukan sahaja boleh menjadi isteri kamu malah ibu kepada anak anak kamu"

nice kan?
bukan apa, kadang kadang terlangkau juga hati ini ingin mencari pasangan hidup..begitu cepat kan?..tetapi pantas dihalau pemikiran sebegitu, kerana arif diri ini masih daif..lagi pula, mengikut kriteria normal aku sendiri, umur 20 nanti barulah fikir..:D

what is love n who is the right person???
selalu saja aku tanya tanya soalan ini pada diri aku sendiri..
mostly, kita pointed someone, he/she is the "right person"..but at the end, kita sendiri yang kecewa dengan ape yang kita tentukan..dari titik itulah, aku sentiasa peringatkn diri aku..somewere somehow Allah is preparing somebody for me..:)
kita tak boleh menjadi sempurna, pasangan kita pun nanti tak boleh menjadi yang sempurna, tapi kita dan pasangan kite can be perfect through love and prayers, cinta juga akan menjadi sempurna through us.
aku fikir, no relationship is complete without Allah, thats why we have marriage, not only bond between we and our loved one..but also Allah..
most relationship failed because we expected too much and we decided on our own..lets Allah do the work, we just waiting and while we are waiting, dont forget to pray..

pada aku biarlah Allah yang guide aku, because Allah knows better...no! Allah knows best!:)


ps caca marba sudah entry ini.maafkan.:)

3 comments:

aimy said...

eceyh.semangat nak kawen nampak.
btw got new blog.old blog not accessible dah. :)

Putra said...

aha! kantoi! paklong gtau opah! hahaha

sharifah nor liyana said...

aimi- takde lah.teringt ayt nie time nk tido. ade masa, tu yg update:) oh!.aku tw sajoorkk!..eh, jd follower aku lah!..jgn anonymous lah!

paklong- erk! jgn la bgtw opah...nnt opah sambut sha ngn persiapan tunang lak...:P